Ajankohtaista


JHTT-yhdistyksen antamat ohjeet ja suositukset ovat luettavissa Suomen Tilintarkastajat ry:n nettisivuilla: https://www.suomentilintarkastajat.fi/tilintarkastus/ohjeita-ja-suosituksia


Syysopintopäivät järjestettiin 19.-20.9.2019 Tampereella


Kevätopintopäivät ja vuosikokous järjestettiin 22.5.2019 Helsingissä


Syysopintopäivät järjestettiin 4.-5.10.2018 Porissa.

Kevätopintopäivä ja vuosikokous 22.5.2018

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 22.5.2018 opintopäivän päätteeksi Paasitornissa Helsingissä. Vuosikokouksessa hyväksyttiin tilikauden 1.1. - 31.12.2017 tilinpäätös ja toimintasuunnitelma tilikaudelle 2018. Vuoden 2018 toiminnan painopisteitä ovat yhteydenpito alan viranomaisiin ja järjestöihin, edunvalvonta uudistuvassa kunta- ja maakuntahallinnon tarkastusympäristössä Valtiovarainministeriön, Valtiontalouden tarkastusviraston, Kuntaliiton ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

Vuosikokouksessa valittiin uusi hallitus. Puheenjohtaja on Erja Viitala Tampereen kaupungista ja varapuheenjohtajana toimii Minna Ainasvuori BDO Oy:stä. Hallituksen muita jäseniä ovat: Tuomas Koskiniemi (KPMG), Reijo Ollikka (Lahden kaupunki), Matti Rosvall (Vaasan kaupunki), Pirjo Räsänen (HUS), Tarja Saarelainen (Jyväskylän kaupunki) ja Minna Tiili (Helsingin kaupunki).

Vuosikokous päätti yhdistyksen nimen muuttamisesta ja yhdistyksen uusista säännöistä. Kuntatarkastajat ry päätettiin muuttaa Julkishallinnon tarkastajat ry:ksi / Revisorer inom den offentliga förvaltningen rf.Kevätopintopäivä ja vuosikokous 17.5.2017

Kevätopintopäivä järjestettiin Sokos Hotel Pasilassa 17.5.2017 klo 10-15. Tilaisuus järjestettiin yhteistyössä JHTT-yhdistyksen kanssa ja se on maksuton yhdistyksen jäsenille.

Sääntömääräinen vuosikokous pidettiin ennen opintopäivää, klo 9.30.

Vuosikokouksessa mm. hyväksyttiin tilikauden 1.1.2016-31.12.2016 tilinpäätös ja toimintasuunnitelma tilikaudelle 2017 ja päätettiin toimintasuunnitelmasta vuodelle 2017. Vuoden 2017 toiminnan painopisteitä ovat mm. yhteydet alan viranomaisiin ja järjestöihin, edunvalvonta (maakuntahallinnon valmistelu ja tarkastusjärjestelmä sekä kunta- ja maakuntatarkastuskentän yhdistystoiminnan jatkuvuus). Jäsenmaksuksi vahvistettiin 20 euroa ja vastuuvakuutuksen kanssa 50 euroa.

Vuosikokouksessa valittiin myös uusi hallitus:

Puheenjohtaja Erja Viitala (Tampereen kaupunki)

Varapuheenjohtaja Minna Ainasvuori (BDO OY)

Jäsenet Tuomas Koskiniemi (KPMG), Reijo Ollikka (Lahden kaupunki) ja Matti Rosvall (Vaasan kaupunki)

Varajäsenet Sari Hännikäinen (Vantaan kaupunki), Minna Tiili (Helsingin kaupunki ja Tarja Tirri (HUS-kuntayhtymä)Yhdistyksen kevätopintopäivä ja vuosikokous 11.5.2016

Kevään 2016 opintopäivässä käsiteltiin uutta tilintarkastusjärjestelmää, maakuntahallinnon valmistelutilannetta, viranhaltijan oikeusturvaa organisaatiomuutoksissa, uutta kirjanpitolakia, tuloksellisuuden mittaamista sekä julkishallinnon tarkastuksen yhdistystoiminnan tulevaisuutta.


Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin 11.5.2016 opintopäivän päätteeksi.

Vuosikokouksessa mm. hyväksyttiin tilikauden 1.1.-31.12.2015 tilinpäätös ja toimintasuunnitelma tilikaudelle 2016 ja päätettiin toimintasuunnitelmasta vuodelle 2016. Vuoden 2016 toiminnan painopisteitä ovat mm. yhteydenpito alan viranomaisiin ja järjestöihin, edunvalvonta tilintarkastuslain toimeenpanossa ja uudistuvassa kunta- ja maakuntahallinnon tarkastusympäristössä.

Vuosikokouksessa valittiin myös uusi hallitus:

Puheenjohtaja Reijo Ollikka (Lahden kaupunki)

Varapuheenjohtaja Erja Viitala (Tampereen kaupunki)

Jäsenet Minna Tiili (Helsingin kaupunki), Tuomas Koskiniemi (KPMG) ja Matti Rosvall (Vaasan kaupunki)

Varajäsenet Tarja Tirri (HUS-kuntayhtymä), Jari Tuominen (Espoon kaupunki) ja Sari Hännikäinen (Vantaan kaupunki)

Yhdistyksen kevätopintopäivä ja vuosikokous 12.5.2015

Yhdistyksen kevätopintopäivä ja vuosikokous pidettiin Kuntatalolla 12.5.2015. Opintopäivän ohjelmassa oli mm. kuntatalouden ajankohtaiskatsaus, uusi tilintarkastuslaki ja sen vaikutukset, esteellisyys ja sidonnaisuudet kuntasektorilla, kokonaisvaltainen riskienhallinta kunnissa ja katsaus sote-uudistukseen.

Vuosikokouksessa käsiteltiin mm. tilinpäätöksen 2014 hyväksyminen ja uuden hallituksen nimeäminen. Vuosikokous valitsi yhdistykselle seuraavan hallituksen:

Puheenjohtaja Reijo Ollikka, Lahden kaupunki
Varapuheenjohtaja Erja Viitala, Tampereen kaupunki
Jäsen Tarja Tirri, HUS-kuntayhtymä
Jäsen Minna Tiili, Helsingin kaupunki
Jäsen Tuomas Koskiniemi, KPMG Julkispalvelut Oy
Varajäsen Ulla-Maija Tuomela, BDO Audiator Oy
Varajäsen Jari Tuominen, Espoon kaupunki
Varajäsen Helge Vuoti, BDO Audiator Oy

Lisäksi päätettiin vuoden 2015 toimintasuunnitelmasta. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna 2015 ovat:

  • yhteyksien ylläpitäminen alan viranomaisiin ja järjestöihin
  • edunvalvonta mm. tilintarkastuslain täytäntöönpanossa
  • koulutukset (opintopäivä 12.5.2015 ja syysopintopäivät 1.-2.10.2015 sekä JHT-tutkinnon siirtymätenttiin valmistavan koulutuksen suunnittelu)
  • yhdistyksen tunnettavuuden ja jäsenmäärän ylläpitäminen